НЕПРАВИЛЬНО МАРКОВАНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ
НЕПРАВИЛЬНО МАРКОВАНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ
неправильно маркований харчовий продукт - харчовий продукт вважається неправильно маркованим, якщо:
етикетка підроблена або вводить в оману;
харчовий продукт продається під назвою іншого продукту;
інформація на етикетці представлена недержавною мовою;
харчовий продукт упакований, заповнений у тару або підготовлений таким чином, що це вводить в оману;
етикетка харчового продукту не відповідає обов'язковим вимогам цього Закону щодо етикетування харчового продукту;
етикетка містить слова, словосполучення або дані, які важко прочитати або зрозуміти звичайному споживачу за звичайних умов використання, показу та продажу товару;
харчовий продукт піддавався дозволеній радіоактивній обробці у будь-якій формі з метою збереження та забезпечення безпечності харчового продукту, а інформація про назву та адресу виробника, який здійснив радіоактивну обробку, не зазначена на етикетці згідно з вимогами етикетування, що визначені у цьому Законі, за винятком нефасованого товару, який не має етикеток та інформація стосовно якого повинна супроводжувати обіг, зазначатися у супровідному документі, який засвідчує те, що нефасований харчовий продукт піддавався радіоактивній обробці;
Закон (771/97-ВР), чинний
Верховна Рада України від 23.12.1997 № 771/97-ВР
Про безпечність та якість харчових продуктів